Communicatie & interieur

ByNolten

Mensen die mij kennen weten inmiddels dat ik heel blij word van brocantemarkten, vintagewinkels, designbeurzen en interieurwinkels.

Afgelopen jaar vond ik het ook erg jammer dat dit ik dit allemaal niet kon bezoeken. Nu het weer kan, ben ik natuurlijk niet meer te houden. Het is zo leuk om zoveel moois te zien! Wat heb ik het gemist. Binnenkort naar mijn favoriete stad Deventer om alle kleine design, vintage en tweedehands winkels weer te bezoeken. Er is zoveel.

Als je helemaal weg bent van brocante is de stad L’isle sur la Sorque in Zuid Frankrijk echt een aanrader. Deze stad staat dit jaar voor mij weer op de planning om naar toe te gaan. Ik kan hier echt nog vele pagina’s over schrijven, maar in dit blog wil het hebben over mijn grootste passies: communicatie en interieur.

Jouw interieur zegt verrassend veel over je. 

Landelijk, vintage, kleurig of strak modern… De inrichting van je huis verraad verrassend veel over je persoonlijkheid. De Amerikaanse psycholoog Sam Gosling, auteur van het boek ‘De geheime taal van dingen’, heeft onderzoek gedaan naar welke kenmerken en voorwerpen in een huis iets prijsgeven over de persoonlijkheid van de eigenaar.

Wat hier onder andere uitkwam is dat doelgerichte mensen vooral wonen in opgeruimde huizen met veel licht. Juist creatieve en dromerige mensen hebben vaak een aparte eigen inrichting met bijvoorbeeld schommels of grote kunstvoorwerpen. Een Ikea kast vind je hier niet. Denk ook aan type boeken of tijdschriften, juist veel of weinig snuisterijen, fotolijstjes met inspirerende teksten of comfortabele banken. Heel veel kleine details kunnen iets zeggen over je persoonlijkheid.

communicatie en interieur
social media stijl

Wat heeft de inrichting van je huis of kantoor dan te maken met communicatie?

Juist heel veel. Je communiceert indirect met je interieur. Vooral binnen het bedrijfsleven is dit van belang. Het interieur van je kantoor zegt iets over wie je bent als bedrijf.

Met de inrichting van je kantoor maak je een eerste indruk. Het is je visitekaartje! Wat wil je uitstralen als organisatie? Door je interieur te laten matchen met waar je voor staat, heeft dit toegevoegde waarde voor klanten en medewerkers. Denk aan kleuren, vormen, verlichting en type meubels.

Laat daarom je huisstijl door vertalen naar je kantoorinrichting. Dat hoeft natuurlijk niet letterlijk. Heb je een geel logo, dan moet je natuurlijk niet al je wanden geel gaan verven. Het gaat erom dat de mensen die jouw kantoor binnenlopen een beleving meekrijgen van waar jij voor staat. Ben je bijvoorbeeld een jong en hip bedrijf of juist zakelijk en formeel. Laat dit dan zien in je interieur!

Geen idee waar je moet beginnen? Neem dan een interieurarchitect in de hand. Ja, ik ken er wel een paar, dus stuur mij gerust een berichtje. En als je wilt, check ik gelijk even je website op SEO.

interieur vintage

Mijn passie voor interieur, design en vintage!

Ik heb een passie voor alles wat met interieur, design en vintage te maken heeft. Dit is natuurlijk ook gevoed door mijn jaren ervaring in de kantoorinrichting. Dit is de reden dat ik mij vooral wil focussen op de kantoorinrichting, interieurarchitecten, afbouw, design en wonen. Veel websites in deze branche zijn niet SEO ingericht of kunnen nog meer geoptimaliseerd worden. Google wil vooral websites zien met veel kwalitatieve tekst. Dus het uitbreiden van websites met bijvoorbeeld blogs, nieuwsbrieven en artikelen is aan te bevelen. En daar word ik nu juist blij van! 

Get in touch

Renate Wemes
Landweg 18
3841 GH Harderwijk
Tel. 06 – 46 33 23 96
renate@bynolten.nl