Van projectinrichter naar contentmarketeer

ByNolten

Hi, ik ben Renate, de veertig gepasseerd, maar ik kan nog zeker door als dertiger! Ik lijk al mijn hele leven 10 jaar jonger. Nee dat was niet leuk als je als twintiger de kroeg in wilde, maar mijn moeder zei altijd: ‘Wacht maar, straks gaat het in je voordeel werken’. En ze had gelijk.

Ruim 15 jaar geleden startte ik in de werving & selectiebranche, eerst als intercedente en later als researchconsulente. Superleuk, tot de economische crisis kwam en ik op zoek moest naar wat anders. Tja, wat ga je dan doen. Ik sprong gewoon in de wereld van de systeemwanden! Zes jaar geleden werd ik mede-eigenaar van Wemes Projecten en heb ik mij bezig gehouden het bedrijf verder te professionaliseren op het gebied van communicatie. Heerlijk vond ik dat! Schrijven van teksten voor de website, nieuwsbrieven, posts op social media en brochures. Alles wat met communicatie te maken heeft.

Ik wilde meer… en ging leren voor communicatie professional

In 2015 ben ik gestart met Bachelor opleiding Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht en inmiddels heb ik mijn diploma ontvangen. Aan het begin van mijn opleiding, vijf jaar geleden vroeg mijn docent waar ik over 5 jaar, nu dus, wil staan! Ik wist het helemaal… ik ga als freelancer in de communicatie werken. Nou, dat ik dit ook daadwerkelijk zou gaan doen, was voor mij ook een verrassing! Want hoe dan en waar begin je? Ik wilde teksten schrijven voor websites die mensen aanspreken en zorgen voor een betere positie in Google. Het geeft je gewoon een kik als dit lukt. De stap naar contentmarketeer is gezet.

interieur seo website
social media stijl

Vorig jaar ben ik begonnen voor Wemes Projecten de website te optimaliseren voor SEO. SEO is een langetermijnstrategie, waarbij je het effect vaak na een paar maanden ziet. We zijn nu een jaar verder en het aantal bezoekers van de website is verviervoudigd en staat Wemes Projecten veel hoger in de Google resultaten. Supertof natuurlijk om dit te zien. Dat klinkt natuurlijk leuk, maar het gaat uiteindelijk om het binnenhalen van meer klanten. En ook dat is gelukt!

Klaar om te starten als contentmarketeer!

Ik wilde zelf met cijfers kunnen zien waar Wemes Projecten staat, waar de website nog geoptimaliseerd kon worden en hoe een sociale media strategie hier aan bij kan dragen. Het was dus onvermijdelijk om mij nog meer te verdiepen in SEO en social media. Dit is de reden dat ik de online marketing training heb gedaan bij NIMA. Ik ben nooit klaar met leren. Leren door te doen of leren door trainingen en cursussen. Ben ik nu klaar om voor mezelf te starten als contentmarketeer? Jazeker! Gezien al mijn ervaring als ondernemer, mijn ervaring in de communicatie, mijn Bachelor communicatieopleiding en mijn enthousiasme kan ik je helpen en adviseren op het gebied van online communicatie!  

vintagewinkel contentmarketeer

Mijn passie voor interieur, design en vintage!

Ik heb een passie voor alles wat met interieur, design en vintage te maken heeft. Dit is natuurlijk ook gevoed door mijn jaren ervaring in de kantoorinrichting. Dit is de reden dat ik mij vooral wil focussen op de kantoorinrichting, interieurarchitecten, afbouw, design en wonen. Veel websites in deze branche zijn niet SEO ingericht of kunnen nog meer geoptimaliseerd worden. Google wil vooral websites zien met veel kwalitatieve tekst. Dus het uitbreiden van websites met bijvoorbeeld blogs, nieuwsbrieven en artikelen is aan te bevelen. En daar word ik nu juist blij van! 

Get in touch

Renate Wemes
Landweg 18
3841 GH Harderwijk
Tel. 06 – 46 33 23 96
renate@bynolten.nl