Over Renate

Hi! Ik ben Renate Wemes, een enthousiaste
copywriter en communicatieprofessional.
Ik woon samen met Rutger en mijn twee
heerlijke pubers en lieve hond in Harderwijk.

Over Renate Wemes ByNolten

Er was geen andere optie meer...

Tot 2014 werkte ik in de werving & selectie als consultant. Toen brak de economisch crisis uit en lag de hele branche op zijn gat. En ja, ook ik werd ontslagen. Wat moest ik doen? Ik sprong gewoon in de wereld van de systeemwanden! 8 jaar geleden werd ik mede-eigenaar van Wemes Projecten en heb ik mij beziggehouden het bedrijf verder te professionaliseren op het gebied van communicatie. Heerlijk vond ik dat! Schrijven van teksten voor de website, nieuwsbrieven en social media. SEO-optimalisatie en het opzetten van de offline communicatie.

Ik wilde meer… en ging leren voor communicatieprofessional.

Mijn missie

Ik help vrouwelijke ondernemers alles uit haar teksten te halen om meer klanten aan te trekken met haar website of webshop. Betere vindbaarheid met SEO en lekker leesbare teksten.

Waar ik vandaan kom…

In mijn jeugd heb ik mijn eigen weg moeten vinden. Mijn vader was militair en veel weg van huis door uitzendingen naar oorlogsgebieden en mijn moeder was fulltime manager bij een zorgorganisatie. Ik was veel alleen thuis. Op school was ik een muisje, verlegen en het liefst verstopte ik me ergens achter in de klas. Spreekbeurten waren een hel en veel vrienden had ik niet. Ik was gesloten en praatte niet veel. Na mijn HAVO examen ging ik naar het VWO en toen knapte er iets bij mij. Ik was het zat. De knop ging om.

Sinds die tijd ben ik altijd bezig mezelf uit te dagen en open te stellen voor anderen. Uit mijn comfortzone te treden. Ja super eng, maar het heeft mij de afgelopen jaren al heel veel gebracht. Ik ben altijd bezig om mezelf te ontwikkelen, zowel als professional en als persoon.

Toen ik tijdens de economische crisis op zoek moest gaan naar een andere baan besloot ik mezelf om te scholen naar communicatieprofessional. De beste stap ever. In het eerste jaar van mijn opleiding werd mij de vraag gesteld: Wat wil je bereiken over vijf jaar? Mijn antwoord was: freelance communicatieadviseur in de interieur & designbranche. Hierna kwam de vraag hoe wil je dit gaan bereiken? Hierop heb ik geantwoord: door te ontdekken, dwalen, leren en kansen te zien!

In 2021 was ik zover en heb ik mij ingeschreven als freelance communicatieprofessional.

De start van een nieuw avontuur!

Jazeker, nog steeds ben ik aan het ontdekken, dwalen en leren. Heerlijk vind ik dat. Het geeft mij energie omdat ik weet dat het mij verder brengt. Geloven in je eigen kracht en dit uitstralen. Dit geldt ook voor jou. Laat zien wie je bent, zorg dat je zichtbaar bent en geef je website een boost met de juiste structuur en teksten. Verleid jouw bezoeker. Ik ga je hierbij helpen!

Dit is mijn missie! Ik help vrouwelijke ondernemers alles uit haar teksten te halen om meer klanten aan te trekken met haar website of webshop. Betere vindbaarheid met SEO en lekker leesbare teksten.

Een paar leuke weetjes over mij: Ik

🌿 ben gek op schrijven, vooral de psychologie van de copywriting vind ik heel interessant

🌿 krijg energie van dansen, het laat je even de wereld om je heen vergeten. Gewoon voetjes van de vloer en ongegeneerd je beste moves laten zien!

🌿 ben verslaafd aan chocola, het liefst puur met nootjes

🌿 wandel graag met mijn hond Kaya

🌿 heb een grote liefde voor wonen & design

🌿 hou van een wijntje op het terras of lekker thuis bij de open haard

ByNolten tekstschrijver Harderwijk

Genoeg over mij! Waar kan ik jou mee helpen?

Weet je wel wat je wilt vertellen maar vind je dit moeilijk om dit op papier te zetten? Laat mij dit doen. Jij vertelt mij wat je doet en ik maak er een lekker leesbare tekst van. Gooi er een ‘SEO’ sausje overheen zodat ook Google je teksten vindt. Ik schrijf overigens niet voor de zoekmachines, maar houd er wel rekening mee. Het blijft niet alleen bij het schrijven van teksten. Ik help je met je hele website. Van opbouw, menustructuur tot contentinspiratie voor je blogs.  

Schrijf je zelf makkelijk teksten maar vind je het fijn dat ik jouw E-book, blog of webtekst nalees op spelling, leesbaarheid, ritme en SEO optimaliseer? Laten we kennismaken! 

Get in touch

Renate Wemes
Landweg 18
3841 GH Harderwijk
Tel. 06 – 46 33 23 96
renate@bynolten.nl