Social media
strategie

Wil je echt je zichtbaarheid via
social media verhogen, maar je hebt
geen idee hoe? Ik help je graag!
social media strategie ByNolten

Social media strategie voor meer zichtbaarheid

Je post wel berichten op social media, maar eigenlijk zijn het maar wat losse flodders. Er zit geen regelmaat in. Je hebt niet altijd een idee of inspiratie om iets op social media te zetten. Juist consistentie is belangrijk voor social media strategie. Denk goed na over je strategie zodat je succes kunt bereiken! Kijk naar welke kanalen je op dit moment gebruikt en welke effectief zijn. Wat doen je concurrenten en op welke kanalen zit je doelgroep? Door het maken van een contentplanning hoef je niet op het laatste moment nog snel wat te bedenken. Heb je hier hulp bij nodig? Neem contact met mij op. 

Welke hashtags gebruik je nu eigenlijk?

Bij een social media strategie kijken we naar de doelstellingen van je organisatie, welke doelgroep je wilt aanspreken, wat je kernboodschap is en welke kanalen hierbij passen. Aan de hand hiervan maken we een plan voor de uitvoering. Denk aan een huisstijl, passende hashtags, beste momenten om te posten en een daarbij passende contentplanning. De kwaliteit van je content wordt steeds belangrijker. Dit geldt ook voor de hashtags. Door het doen van een hashtagonderzoek weet je welke hashtags jij het best kunt gebruiken onder je berichten. 

Inspiratie op doen!

Social media is een belangrijk medium om contact te leggen met je doelgroep. Wat doen mensen als ze op zoek gaat naar bijvoorbeeld een nieuw interieur? Inspiratie opdoen! Ze gaan op zoek naar mooie plaatjes van interieurs op Pinterest of Instagram. Voor jou betekent dit dat het aanmaken van een bedrijfsaccount op deze social media een goede manier is om jouw mooiste werk te showen.

Mix and match!

Hoe kun je als interieurontwerper nieuwe klanten aantrekken met online marketing? Mix and match! Gebruik verschillende online media en laat ze elkaar versterken. Maak indruk met je website door het plaatsen van mooie beelden, fijne teksten en SEO. Connect met jouw doelgroep via de sociale media Pinterest en Instagram. Geef advies en tips met video’s en plaats deze op YouTube. Zet links in je verschillende media naar je website, sociale media en YouTube en laat alles met elkaar samenhangen. Bereik hiermee maximaal effect.

Wil jij ook meer klanten online aantrekken, maar waar begin je? Ik help je graag op weg met je online marketing. Neem contact me mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

instagram strategie harderwijk
Get in touch

Renate Wemes
Landweg 18
3841 GH Harderwijk
Tel. 06 – 46 33 23 96
renate@bynolten.nl