Een onepager is niets anders dan een website dat bestaat uit één pagina. Op deze pagina staat alles over wie je bent en jouw aanbod. Het ziet er strak en minimalistisch uit. Toch adviseer ik geen onepage website als je vindbaar wilt zijn in de zoekmachines en wilt groeien met je bedrijf.
Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met een duidelijke structuur en meerdere pagina’s. Een onepager plaatst alle informatie op één enkele pagina waardoor je deze pagina lastig kunt optimaliseren op één zoekterm. Dit maakt het voor Google moeilijker om te bepalen wat het belangrijkste onderwerp is. Bovendien wil je op meerdere termen gevonden worden.
Een mooie website is fijn, maar een goed vindbare website levert klanten op
Wil jij ook een sterke website die niet alleen vindbaar is in de zoekmachines en bezoekers aantrekt, maar ook zorgt voor meer klanten? Kijk dan even bij mijn webdesign traject!

Meerdere zoektermen zorgen voor een betere vindbaarheid
Wanneer je een website hebt met meerdere pagina’s dan is het mogelijk om voor verschillende zoekwoorden goed te scoren. Dit is belangrijk als je online beter gevonden wilt worden. Je gebruikt voor elke pagina 1 focus zoekwoord. Bedenk wat het onderwerp van je pagina is en houd je bij het schrijven van de pagina aan alleen dit onderwerp. Hierdoor is het voor Google ook duidelijk waar je pagina over gaat en op welke zoekterm je kunt gaan ranken.
Stel je bent een interieurstylist, dan kun je aparte pagina’s maken voor ‘woonkamer styling’, ‘keukeninrichting’ en ‘duurzaam interieuradvies’. Hierdoor kun je per zoekwoord gerichter content aanbieden en trek je een breder publiek aan.
Mindere gebruiksvriendelijkheid bij een onepager
De gebruiksvriendelijkheid van je website is één van de belangrijkste elementen voor Google om je hoog te laten ranken. Is jouw website onduidelijk, onoverzichtelijk of rommelig? Gaan jouw bezoekers met dezelfde vaart weer van je website als ze zijn gekomen? Dan geeft dit een negatief signaal af aan Google. Google ziet alles wat je bezoeker doet. Hoe meer je bezoeker doet, hoe leuker Google je vindt.
Een website met meerdere pagina’s heeft een prettigere gebruikerservaring: bezoekers vinden sneller de informatie die ze zoeken zonder door een lange en soms onoverzichtelijke pagina te moeten scrollen. Soms moeten bezoekers op een onepager eindeloos scrollen om bij de informatie te komen die ze zoeken. Dit kan frustrerend zijn, vooral op mobiele apparaten. Met een goed gestructureerde website met meerdere pagina’s kunnen bezoekers direct naar de juiste informatie navigeren zonder dat ze heel lang hoeven te scrollen.
Lagere conversie door gebrek aan focus
Wanneer een bezoeker op je website komt, wil je dat hij of zij een bepaalde actie onderneemt, zoals contact opnemen of je weggever downloaden. Bij een onepager wordt dit proces vaak rommelig. Doordat alle informatie op één pagina staat, ontbreken duidelijke overgangen tussen verschillende fases van de klantreis. Een bezoeker krijgt in één keer veel informatie te verwerken en weet niet goed waar hij moet beginnen of wat de volgende stap is. De kans dat je bezoeker afhaakt is dan erg groot.
Bij een goed opgebouwde website met meerdere pagina’s kun je bezoekers stap voor stap meenemen in het proces. Je kunt je bezoeker op een logische manier navigeren door je website. Zo leidt een ‘Aanbod’-pagina naar een contactformulier en een ‘Over mij’-pagina naar klantreviews. Dit helpt om de bezoeker op een natuurlijke manier richting conversie te bewegen, terwijl een onepager juist kan zorgen voor verwarring en een lagere conversieratio.
Wil jij ook een website die voor jou gaat werken?
Wil je een sterke website die vindbaar is in de zoekmachines, bezoekers aantrekt en zorgt voor een constante stroom van leads en klanten? Ik ga je helpen! Als interieurlover, webdesigner en SEO specialist kan ik voor jou een website bouwen die helemaal past bij jouw bedrijf en die voor jou gaat werken. Plan een gratis FOCUS call in om de mogelijkheden te bespreken!